Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την Προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι «επιλέχθηκε μία επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από ό,τι εχει υπάρξει μέχρι σήμερα, για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή. Το τι συνέβη το τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι. Ιδιοκτήτες του προγράμματος είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος να αρχίσει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα. Γιατί όλα αυτά υπονομεύθηκαν το τελευταίο εξάμηνο».

Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας επεσήμαναν πως τώρα είναι η ώρα να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές. «Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ενώ για τα όσα ακούγονται για πρόωρες κάλπες, οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν τις εκλογές καταστροφή για τη χωρα.