Την ετοιμότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να συμβάλει στην προώθηση της συμφωνίας για την Ελλάδα εξέφρασε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις.

«Μετά τη συμμετοχή της γενικής διευθύντριας στις συζητήσεις για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα, όπως αποτυπώθηκε στη δήλωση των ευρωπαίων ηγετών που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα» ανέφερε ο κ. Ράις και πρόσθεσε:

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους συνεργάτες ώστε να βοηθήσουμε ώστε να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής για τη συμφωνία «ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης ζητεί χρηματοδοτική συνδρομή από τον ESM υποβάλει και ένα παρόμοιο αίτημα προς το ΔΝΤ. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για το Eurogroup να συμφωνήσει για ένα νέο πρόγραμμα ESM. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016».