Πιθανόν την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή αποφασίζει η αυστριακή Βουλή για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, όπως προβλέπει σημερινή σχετική πρόταση της Προέδρου της, Ντόρις Μπούρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η Ελληνική Βουλή εγκρίνει στην ολομέλειά της μεθαύριο, Τετάρτη, τις απαιτούμενες από τους εταίρους της Ευρωζώνης μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση στο αυστριακό υπουργικό συμβούλιο - να καταθέσει την Τετάρτη στη Βουλή, μια πρόταση απόφασης για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η πρόταση απόφασης θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα στην μόνιμη υποεπιτροπή Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης της Βουλής και αυτή η υποεπιτροπή θα μπορούσε να συνέλθει την Πέμπτη.

Πρόκειται για απόφαση μεγάλης σημασίας και γι αυτό θα πρέπει να υπάρξει ευρεία συζήτηση και μια τέτοια συζήτηση στην Ολομέλεια εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, διαφάνεια και αντιληπτικότητα, δήλωσε το απόγευμα η Πρόεδρος της Βουλής Ντόρις Μπούρες, στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Εκτός της Αυστρίας, τη συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στο πλαίσιο του ESM, πρέπει να επικυρώσουν τα Κοινοβούλια σε άλλες πέντε χώρες της Ευρωζώνης: Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβακία, Εσθονία και Φινλανδία.