«Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από πολλά λάθη, την ύστατη ώρα προέταξε τη χώρα και όχι το κόμμα του. Και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNN ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις επέλεγαν τον εύκολο δρόμο για τις ίδιες και τον δύσκολο για τον λαό. Διαδοχικές κυβερνήσεις μας απογοήτευσαν. Ελπίζω σήμερα να μη μας απογοητεύσει και η Ευρώπη» είπε και τόνισε:

Σήμερα τελειώνουν για τους Έλληνες οι ψευδαισθήσεις. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ιδεολογικές και κομματικές γραμμές έχουν ξεπεραστεί.

Το 80% του ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησε σαφές ότι θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Πρώτη φορά στην Ελλαδα, αλλά και στον κόσμο μία τόσο ευρεία πλειοψηφία συμφωνεί και κάνει τεράστιες θυσίες, αποφασίζοντας δραματικές περικοπές, προκειμένου να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Το 75% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή μας στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι «πριν μια εβδομάδα, το 40% των Ελλήνων είπε εν γνώσει του ΝΑΙ σε περισσότερη λιτότητα, προκειμένου να παραμείνουμε στο ευρώ. Το 60% των Ελλήνων που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά μία καλύτερη συμφωνία».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ένα Grexit θα σήμαινε την καταστροφή της Ελλάδας και θα σηματοδοτούσε παράλληλα την αρχή του ξηλώματος της ευρωζώνης, πόσo μάλλον όταν στον ορίζοντα βρίσκεται και ενα πιθανό Βrexit».