«Σε αυτή τη συμφωνία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ωστόσο σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε όλοι μαζί». 

Όπως είπε «θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ενωμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιο των ελλήνων πολιτών», ενώ τόνισε ότι αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτκή Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Το λόγο τώρα έχει η Βουλή των Ελλήνων» υπογράμμισε.  

Απαντώντας στα σενάρια που θέλουν να δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις, με μορφή ανασχηματισμού ή νέας κυβέρνησης, τόνισε:

Δεν πρόκειται να δεχθούμε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με δυνάμεις που την ώρα που ο Πρωθυπουργός διαπραγματευοταν, τα έδιναν όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ. 

Για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες ήρθε αντιμέτωπος με ένα πραξικόπημα. 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία κι χώρες της Βαλτικής. Έφτασε σε σημείο στη Σύνοδο Κορυφής να εκβιαστεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και με ολικό κούρεμα των καταθέσεων. Απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό, και μη έχοντας άλλη δυναυτότητα, έφτασε στο σημείο να αποδεχτεί αυτή τη συμφωνία

«Υπήρξε μια συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την οποία είχαμε διαβεβαιώσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Δεν σας κρύβω ότι στη διαμόρφωση του κειμένου αυτού συμμετείχε και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τόνισε ότι η συμφωνία της Συνόδου είναι έξω από τη συμφωνία των αρχηγών. 

Αναφορικά με τη στάση που κράτησαν έως τώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και το τι σκοπεύουν να πράξουν στο εξής, είπε ότι «κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για για τα θέματα άμυνας και για τον ΦΠΑ στα νησιά. Ήταν δύο επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να διασπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό πριν έρθει συμφωνία».

Είπε, επίσης, ότι την Παρασκευή οι ΑΝΕΛ έδωσαν εξουδιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα, παρά τη διαφωνία τους με σημεία της αρχικής συμφωνίας, ωστόσο τώρα «με αυτή τη συμφωνία (Συνόδου Κορυφής) δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε». Ωστόσο, δεν κατέστησε σαφές τι θα πράξει το κόμμα του στο εξής, καθώς σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε μαζί».