Επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, Δημήτρη Βίτσα, απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής, Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας να κληθεί ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη περί Grexit «θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Οι σημερινές δηλώσεις του πρ.Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουϕάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ.Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηϕίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο (βλ.συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman).

Είναι προϕανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αϕορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ.Βαρουϕάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων".

Προτείνω κ. Πρόεδρε να μεταϕέρετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την ανωτέρω πρότασή μου, προκειμένου να αποϕασίσουμε την κατά προτεραιότητα πρόσκλησή του.

Ανδρέας Λοβέρδος,
Συντονιστής ΠΑΣΟΚ στην Εξετ.Επιτροπή