Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της ΚΟ ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ και η εκτελεστική επιτροπή και πήραμε ομόφωνες αποφάσεις. Χωρίς αμφιβολία προχθές το βράδυ έγινε πραξικόπημα στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να έρθει σε συμφωνία, σε ένα κείμενο που ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήρθε στον Πρέοδρο της Δημοκρατίας και από αυτό που ψηφίσαμε εμείς ομόφωνα».

«Επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση. Και να την αντικαταστήσουν με κυβέρνηση την οποία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός ανατρέποντας ακόμα και την απόφαση του ίδιου του δημοψηφίσματος», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν να γίνει πραξικόπημα. Η κυβέρνηση αυτή έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Και την εντολή του ελληνικού λαού. Το πραξικόπημα αυτό συνεχίζεται και στο εξωτερικό βλέποντας εγκάθετους συγκεκριμένων συμφερόντων να προσπαθούν να ανατρέψουν και την ίδια την απόφαση του Συμβουλίου, βάζοντας εμπόδια στη χρηματοδότηση-"γέφυρα". Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δεσμευόμαστε και θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο. Και όχι άλλα μέτρα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει και με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να ψηφιστούν τα μέτρα της Παρασκευής. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι το οποίο θέλει στη δημοκρατία και στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να μην αποφασίζουν οι λαοί αλλά να αποφασίζουν κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο. Θα προχωρήσουμε μαζί με τον Αλέξη τον Τσίπρα και μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού».

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην ΕΣΗΕΑ προκειμένουν όπως είπε να καταθέσει «τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που παίρνανε χρήματα από την ΕΕ δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίππη προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».

«Με απόφαση της Κυβέρνησης και το υπουργού του Συντονισμού του κ. Φλαμπουράρη, ο υφυπουργός ο κ. Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό για τη διαφθορά μεταξύ όλων των υπουργείων. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» κατέληξε.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ.