Είναι μια δύσκολη πορεία για την Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα, σχετικά με την συμφωνία δηλώνει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, κ. Πιερ Κάρλο Παντοάν σε συνέντευξή του στην Il Sore 24 Ore.

Απαντώντας στην ερώτηση «πώς ακριβώς κατέληξε, έως τώρα , η όλη διαπραγμάτευση;» ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών απαντά:

«Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Αλλά από σήμερα ξεκινά μια ιδιαίτερα περίπλοκη πορεία, με αποτέλεσμα που μπορεί κάθε άλλο παρά να προεξοφληθεί. Οι Ελληνες θα πρέπει να υπερψηφίσουν άμεσα σημαντικά μέτρα στην βουλή, στην συνέχεια θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση αυτή κάθε αυτή για ένα μνημόνιο κατανόησης (memorandum of undestanding) και θα πρέπει να ορισθεί και ο στόχος των μέτρων. Πρόκειται για πολύπλοκη διαδικασία, τεχνικά και πολιτικά.

 Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν προσθέτει ότι χρειάζεται ένα δάνειο- γέφυρα ύψους έξι με επτά δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Φόρκετ ότι στο προσχέδιο συμφωνίας γίνεται αναφορά σε δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ, αποκρίνεται: «πρόκειται για ποσό το οποίο δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια. Εξαρτάται και από την διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Είναι σαφές πως όσο επιμηκύνεται η διαπραγμάτευση, τόσο λήγουν προθεσμίες αποπληρωμής. Και το ποσό αυξάνεται. Χθες ασχοληθήκαμε με τα έξι με επτά αυτά δισεκατομμύρια».