Για μια άκρως επώδυνη συμφωνία για τον ελληνικό λαό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Παράλληλα, υποδεικνύει ότι ο αυταρχισμός και οι επιδιώξεις ορισμένων κύκλων θέτουν σε αμφιβολία την ενότητας της ίδιας της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ομήρου επισημαίνει ότι η ακραία στάση ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης έναντι της Ελλάδας, με προτάσεις που είχαν αποκλειστικό σκοπό να μειώσουν τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της Ευρώπης.

«Όταν μέσα σε τρία χρόνια δύο χώρες μέλη της νομισματικής ένωσης αναγκάζονται να επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, στις διαπραγματεύσεις γίνονται προτάσεις για αποξένωση περιουσιακών στοιχείων μίας χώρας και προτείνεται προσωρινή έξοδος από το ευρώ, τότε το οικοδόμημα που ονομάζεται Ευρωζώνη έχει σημαντικά δομικά προβλήματα» σημειώνει.

 Αλληλέγγυο προς τον αγώνα του ελληνικού λαού παραμένει το ΑΚΕΛ και διατυπώνει ερωτήματα για το παρόν, το μέλλον και την προοπτική της ΕΕ, δηλώνοντας ότι η συμφωνία στη σύνοδο κορυφής με τους δανειστές θα κριθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι το κόμμα, όπως έπραξε όλο το προηγούμενο διάστημα, θα αποφύγει την παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.