Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Με τέσσερις κινήσεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να κανει την ΝΔ κυρίαρχο κομμα στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και «αρεστό» στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της και τους πολίτες. 

Η πρώτη εξ αυτών των κινήσεων ειναι η συνεχής συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος. Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ μεταθέτει τις αποφάσεις για την στάση του κόμματος στις κρίσιμες στιγμές στα κορυφαία στελέχη του κόμματος που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ειχαν απομονωθεί και μάθαιναν τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρα και του επιτελείου του απο τα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικό της πρόθεσης Μεϊμαράκη να συναποφασίζει με τους βουλευτές είναι οι τρεις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μεσα σε 15 μέρες. Οι ίδιοι οι βουλευτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι καθώς ενα πάγιο αίτημα τους που ηταν η «συναπόφαση» εγινε πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά σε εσωκομματικό επίπεδο ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα κατηγορηθεί οπως ο Αντώνης Σαμαράς, οτι αποφασίζει μέσω μιας «κλειστής ομάδας» συνεργατών, χωρίς να απευθύνεται στους βουλευτές. 

Η δεύτερη κίνηση αφορά στην στάση της ΝΔ στην βουλή. Ο κ. Μεϊμαράκης επέλεξε να στηρίξει την κυβερνηςη για να φέρει συμφωνία στην χώρα , χωρίς ωστόσο να δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Αυτή η κίνηση ικανοποίησε τους βουλευτές αλλά και την βάση της ΝΔ γιατι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ως ο βασικός εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και ταυτόχρονα αποκλείει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης η συνεργασίας με την κυβερνηςη που οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής .  

Η τρίτη κίνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αφορά στο εσωκομματικό πεδίο και την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Ο προσωρινός πρόεδρος πέτυχε μια ειλικρινή «ανακωχή» των δελφίνων και σταμάτησε σχεδόν άμεσα την συζήτηση για την προεδρολογία που είχε ξεκινήσει αμέσως μετα την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαρακης εμφανίζεται ως εγγυητής των διαδικασιών που όμως θα λάβουν χώρα όταν η κατάσταση της οικονομίας το επιτρέψει. Ο «σεβασμός» απο τους δελφίνους στις αποφάσεις Μεϊμαράκη βρήκε απήχηση και από το σύνολο των βουλευτών , ανεξαρτήτως εσωκομματικού στρατοπέδου που ανήκουν. 

Τέταρτη κίνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι η αντικατάσταση και η απομάκρυνση απο το προσκήνιο όλων των «επικοινωνιακών» συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Οι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου με πρώτους τους επικεφαλείς του επικοινωνιακού επιτελείου βρίσκονται «πίσω απο τις κάμερες» καθώς εχει κριθεί οτι ενοχλούν μεγάλη μερίδα των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος. 

Με αυτές τις τέσσερις κινήσεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κανει τη ΝΔ να ακούγεται ξανά απο τους πολίτες.... και οι πληροφορίες του newpost αναφέρουν οτι αναμένονται και άλλες ...