ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: Ειλημμένη απόφαση να μην ψηφίσω - Δεν παραιτούμαι

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2015, 15:39 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2015, 15:39
Χαραλαμπίδου: Ειλημμένη απόφαση να μην ψηφίσω - Δεν παραιτούμαι
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας στον Βήμα fm, αναφέρθηκε στην ψηφοφορία της Παρασκευής, οπου ψήφισε «ναι», αλλά στη συνέχεια στην επιστολή των 15 βουλευτών προειδοποιούσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα: 

Είχα ψηφίσει "ναι" στην εξουσιοδότηση, για να κάνει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγμάτευση και ήμουν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν - μετά την ψηφοφορία - ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν θα τα ψηφίσουμε.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι «η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του Μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό», ενώ διαχώρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι, οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ψηφίσουν, δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική, την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι και (η οποία) λέει ότι μπορούμε, έστω και με αυτό το Μνημόνιο, να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει και ποιος υπουργός θα υπογράφει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν.

Ερωτηθείσα αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, η κυρία Χαραμπίδου είπε: «Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».