Μεγάλη είναι η καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας, την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στο Μαξίμου και στα κομματικά επιτελεία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται από το πρωί στη Βουλή, ωστόσο καθυστερεί να κατατεθεί εξαιτίας των διαφωνιών και των έντονων διεργασιών που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «εμπλοκή» αυτή οφείλεται στο ότι δεν έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου, εξαιτίας των αντιρρήσεων σε σειρά μέτρων. 

«Τζαρτζαρίσματα» της τελευταίας στιγμής φέρνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, τα μέτρα του οποίου σβήνονται και ξαναγράφονται, μέχρι να βρεθεί το μίγμα που θα επιτρέψει την συμφωνία των κυβερνητικών στελεχών. 

Σήμερα από το Μαξίμου πέρασαν πρωτοκλασσάτα κυβερνητικά στελέχη και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαρροές και κυρίως να μην υπάρξει μεγάλο ρήγμα στην Κουμουνδούρου

Λαφαζάνης και Στρατούλης έχουν εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους και βρίσκονται στην πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση, ενώ μαζί τους στην πλευρά της καταψήφισης συντάσσονται περίπου 30 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ανασχηματισμός, πάντως, βρίσκεται προ των πυλών, με στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γιώργος Σταθάκης, να τον τοποθετούν ήδη μετά την Τετάρτη. Εξελίξεις πάντως πιθανότατα θα δρομολογηθούν μετά τη ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, ενώ παραμένει το ζήτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.