Κατατέθηκε στη Βουλή, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα μέτρα της συμφωνίας, με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)».

Το 28σέλιδο νομοσχέδιο αποτελείται από δύο άρθρα (το ένα αφορά το κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, το άλλο τη σειρά προαπαιτούμενων). Αύριο θα εισαχθεί και θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, περίπου στις 10 το πρωί,  ενώ το μεσημέρι ή το απόγευμα αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια. 

To σχέδιο νόμου

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Σύμφωνα με τη σημείωση του Σπύρου Σαγιά, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί έως την Τετάρτη, όπως άλλωστε έχουν επισημάνει οι δανειστές, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. 

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει δυνατότητα να ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί.

Εν τω μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περισσότεροι από 30 βουλευτές δηλώνουν δημόσια ή παρασκηνιακά ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα και ορισμένοι θα παραιτηθούν. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η στάσης της Αριστερής Πλατφόρμας, δηλαδή οι κ.κ. Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Παπαδόγιαννη, Χαραλαμπίδου.