«Ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έρχονται, φέρουν την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «αυτή η υπογραφή θα έπρεπε να δεσμεύει τον ίδιο, το κόμμα του, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και προσθέτει:

Είναι προφανές ότι επειδή αυτό δεν συμβαίνει, καταφεύγουν στη θεωρία περί δήθεν «Πραξικοπήματος».

Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη, ακυρώνει και εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και προσβάλει τους φίλους και συμμάχους της χώρας, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έδωσαν μάχη για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ.

«Ο κύριος Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει αποφάσεις και να δράσει με παρρησία και ευθύνη για την Κυβέρνησή του, τους Βουλευτές του, την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και το κόμμα του», καταλήγει η κυρία Γεννηματά.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε για το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα - ωστόσο κατέστη σαφές ότι την ευθύνη της διαχείρισης και της υλοποίησής τους, την έχει ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβερνητικό σχήμα, στη περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν σ’ένα τέτοιο ενδεχόμενο.