Είμαστε εδώ γιατί οι δανειστές απέτυχαν δήλωσε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στη συζήτηση των Επιτροππών για τα μέτρα.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το αν θα καταψηφίσει την συμφωνία, ωστόσο άσκησε έντονη κριτική σε αυτήν.

Η πενταετής καταστροφική λογική ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα καθυστερήσει ήρθε ακόμα μια φορά. Τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν η επέκταση της χρεοκοπίας. Κατανοώ τις προσπάθειες τις κυβέρνησης και του συντρόφου Ευκλείδη να ρίξουν νερό στο κρασί. Θα αρκέσουν στους όμως εταίρους μόνο αυτά τα μέτρα; Αυτή η συμφωνία είναι οικονομικά βιώσιμη; Θεωρώ ότι δεν είναι με τα 6 δισ. πλεόνασμα. Το δε Ταμείο περιουσιακών στοιχείων μετατρέπεται σε Ταμείο εκποίησης. Βρισκόμαστε υπό μια σοβαρή απειλή να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM. 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι στο Eurogroup προτείναμε έναν κοινό τόπο μια γέφυρα μαζί με το Βερολίνο για να απομονώσουμε τον Σόιμπλε.  Ο Σόιμπλε όμως με τη τρόικα εργάστηκε σκληρά για να γίνει μια τιμωρητική συμφωνία.

Και κατέληξε: 

Είναι η στιγμή που ο ιστορικός του μέλλοντος θα πει οτι αποδομήθηκε ο Κωντσαντίνος Καραμανλής και ο Α. Παπανδρέου. Αποδομήθηκε το όραμα των Αντενάουερ, Καραμανλή, Παπανδρέου για την ενωμένη Ευρώπη.