Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στις 16:30 αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το τρίτο μνημόνιο, που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι γαλάζιοι βουλευτές θα συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν κατά τη συζήτηση στο Σώμα.

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στις αγροτικές περιοχές της χώρας και οι οποίοι του εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την περίπτωση που συνάδελφοί τους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που προέρχονται επίσης από τις ίδιες περιοχές καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκειμένου να εμφανιστούν οτι υπερασπίστηκαν τον αγροτικό κόσμο.

Επι της ουσίας οι γαλάζιοι βουλευτές θέλουν να μεταφέρουν την πίεση που υπάρχει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι έχουν την κύρια ευθύνη υπερψήφισης του νομοσχεδίου καθώς, όπως λένε,  αποτελεί έργο των κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Συνεργάτες του Μεϊμαράκη πάντως, εχουν ξεκαθαρίσει στις προηγούμενες ημέρες πως το «Ναι» της αξιωματικής αντιπολίευσης δεν αφορά τα μέτρα που έρχονται, αλλα την παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και στο ευρώ, η οποία αυτη τη στιγμή συναρτάται με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.