current views are: 2

15 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση17:04

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Μετράνε τα «κουκιά» για την ψηφοφορία

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην αποψινή καταλυτική ψηφοφορία στη Βουλή. 

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην αποψινή καταλυτική ψηφοφορία στη Βουλή. 

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην αποψινή καταλυτική ψηφοφορία στη Βουλή επί των μέτρων της συμφωνίας.  

Αρκετοί είναι οι βουλευτές που ,έχρι αυτή την ώρα εμφανίζονται αναποφάσιστοι γα τη στάση που θα κρατήσουν τα μεσάνυχτα. Ορισμένοι από αυτούς αμφιταλατεύονται ανάμεσα στο «ναι» και το «παρών», περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν για την ψήφο τους. 

Από την πλευρά της η Αριστερή Πλατφόρμα, και συγκεκριμένα ο σκληρός πυρήνας της, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχει κάμια αλλαγή στάσης ούτε στην ψηφοφορία. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος «και αρκετοί βουλευτές» δεν θα ψηφίσουν τα μνημονιακά μέτρα της συμφωνίας, αν και σημείωσε ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και το κόμμα. 

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν περισσότεροι από 30 βουλευτές που είναι «κλειδωμένοι» στο «όχι» ή το «παρών», ωστόσο σήμερα εκτιμάται ότι μπορεί να περιοριστούν οι διαρροές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Είναι χαρακτηριστκό ότι το κλίμα που υπήρχε μέχρι και χθες ήταν ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με το όριο των 120 ψήφων. 


σχετικα αρθρα