Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κληθεί από τον Πρωθυπουργό να είναι σε ετοιμότητα απόψε, για κάθε ενδεχόμενο μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή. Πριν από λίγο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να παραμείνει στο Προεδρικό μέγαρο, καθώς όλα είναι ανοιχτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς είναι όλα ανοιχτά για τις πολιτικές εξελίξεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα βγάλει η καθοριστική ψηφοφορία που αναμένεται τα μεσάνυχτα, επί των μέτρων της συμφωνίας. 

Μετά το δραματικό δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τόνισε ότι χωρίς στήριξη των βουλευτών του κόμματός του δεν θα μπορέσει να παραμείνει πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε και στον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο είπε ότι η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Ν.Π.