«Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας λόγο για σκληρά μέτρα και αφήνοντας αιχμές για την Ευρώπη. 

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε τη κατάσταση» επεσήμανε από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την συμφωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν σε σχέση με τις αλλαγές στην Ευρώπη. Όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλάδα, το δημοψήφισμα και το νόημα της συμφωνίας. Η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί από τα ερωτήματα που έχει θέσει η δική μας η κυβέρνηση».

Ο ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε σκληρά τα μέτρα. «Δεν έχω πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη. Για να επιστρέψει αυτή η Ευρώπη και η ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες κατά της λιτότητας» είπε.

«Θέλουμε μία κοινωνία που δουλεύει πολλά χρόνια και πληρώνει φόρους και να έχουμε κατανάλωση» πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε:

Αν η Αριστερά και η κυβέρνησή μας δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «τη Δευτέρα το πρωί στις 9.30 ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου, θα με βαραίνει όλη τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές».

«Ούτε το σωστό είναι από τη μια μεριά και το λάθος από την άλλη. Να κάνουμε ότι μπορούμε για τον κόσμο της εργασίας και για αυτόν τον τόπο» κατέληξε.