Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα

Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί» τονίσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή και ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ, μέσα στην αίθουσα, παρών. Δημόσια και υπεύθυνα. Είναι θεσμικό ατόπημα για το μέλλον της χώρας ο Πρωθυπουργός να μην ενημερώνει τον ελληνικό λαό, ενώ λίγες ώρες πριν ενημέρωσε το κόμμα του» είπε.

«Αποτρέψαμε το Grexit με κοινή προσπάθεια. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των κομμάτων και των βουλευτών της αντιπολίτευσης» τόνισε η κυρία Γεννηματά ενώ ανέφερε ότι θα έπρεπε να πει ευχαριστώ στα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που τον στήριξαν για την επίτευξη της συμφωνίας.

Και υπογράμμισε:

Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως ο κ. Τσίπρας υπέγραψε.Υποκύψατε ή όχι; Δεν είναι για εμάς δικαίωση ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι «η ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο