Το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο από την ευρωζώνη πρότεινε ο Κώστας Λαπαβίτσας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν κυβερντηικές πηγές. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Λαπαβίτσας απευθύνηκε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, από τον οποίο ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να εξετάσει την πρόταση αυτή... 

Λαπαβίτσας: Μόνη λύση η έξοδος από το ευρώ και η διαγραφή χρέους

«Η έξοδος από το ευρώ και η διαγραφή χρέους είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε γραπτή του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με όσα προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως φαίνεται από την απόλυτη άρνησή του να εξετάσει τη διαγραφή του χρέους, απαντώντας έτσι στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας, η πραγματική πρόταση του Σόιμπλε είναι η επιβολή ενός τρίτου μνημονίου και δυστυχώς βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Και καταλήγει:

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι για τις κοινωνίες και τα έθνη. Το νέο μνημόνιο αποτελεί μια επιλογή που είναι λανθασμένη και θα βάλει τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. Για να μην κερδίσει τελειωτικά τον πόλεμο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να απορριφθεί.

Ν.Π.