Στους 120 βουλευτές βάζουν από την κυβέρνηση το όριο της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συμφωνία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «αν οι ψήφοι από την κυβερνητική πλειοψηφία πέσουν κάτω από το “φράγμα“ των 120, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις». 

Οι ίδιες πηγές σημείωναν στο newpost, ότι οι βουλευτές που δεν θα στηρίξουν τον Πρωθυπουργό θα αποτελούν μειοψηφία, καθώς είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία και την στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που έχει ο πρωθυπουργός. Τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την αποδεδειγμένη υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας τόσο με την λαϊκή ετυμηγορία που ήθελε να φέρει συμφωνία εντός ευρωζώνης, όσο και με τον τρόπο που χειρίζεται τη διαπραγμάτευση.

Άλλωστε, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη συμφωνία και θεωρείται ως μόνη πολιτική λύση τόσο από τους εταίρους όσο και από το εσωτερικό της χώρας.  

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα ότι για όσους δεν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα δρομολογήσουν στο εξής τις αναγκαίες εξελίξεις.