«Το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς τσαλιμάκια αυτά που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

«Έπρεπε σήμερα να είναι όλοι εδώ. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε, κάνοντας αναφορά στην μη παρουσία του Πρωθυπουργού.

«Nα μιλήσουμε για τους συνωμότες της δραχμής και για τους πραξικοπηματίες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες. Και πρώτα απ’ όλα να μιλήσουμε για τους πολιτικούς συνωμότες. Δεν μας είπαν ποτέ ανοιχτά, ότι ήθελαν τη δραχμή. Αλλά συνωμοτούσαν μεθοδικά γι’ αυτήν. Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Διεκδίκησαν και κάποιοι από αυτούς πήραν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας. Και δίπλα από τους πολιτικούς συνωμότες, οι ιερείς του λαϊκισμού. Κάποιοι γνωστοί φοροφυγάδες» είπε και πρόσθεσε:

Δε σέβομαι αυτούς που απολαμβάνουν τα καλά της δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας και στα διαλείμματα μας κάνουν μαθήματα επανάστασης.

«Για να αλλάξουμε τον κόσμο κ. Τσίπρα, πρέπει να το πιστέψουμε. Και να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν ξανά, δεν θέλουμε IOU, υποσχετικές» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Μας ωφέλησε κομματικά; Ίσως όχι. Αλλά αυτό είναι το Ποτάμι. Θα αγωνισθούμε λοιπόν. Θα ψηφίσουμε. Και αφού σωθούμε, θα δώσουμε μάχη για να βελτιώσουμε τη συμφωνία.Γιατί μπορούμε να τη βελτιώσουμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «είχαμε την ευκαιρία για μια καλύτερη συμφωνία και την κλωτσήσαμε».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνέχισε λέγοντας «μας κατηγορούν οι υποστηρικτές της δραχμής γιατί από την πρώτη στιγμή είπαμε θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρει ο Πρωθυπουργός» και κατέληξε:

Στην κυβέρνηση όμως δε θα συμμετέχουμε. Θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση. Θα είμαστε η αντιπολίτευση των μεταρρυθμίσεων. Η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος.