«Δεν πρέπει άθελά μας, σήμερα, εδώ, να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σημειώνοντας τις συνέπειες που θα έχει μία πτώση της κυβέρνησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης «είναι μια δύσκολη βραδιά για όλους μας, για τον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε ότι η μικρή πατρίδα μας βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Και επισήμανε ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει η Ευρώπη της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, θα διαλυθεί.

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, και μάλιστα με έντιμο τρόπο», επισήμανε ο κ. Φίλης, και αν και, όπως είπε, «αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε επώδυνο συμβιβασμό, το μήνυμα από αυτήν την υπόθεση συζητείται παντού, εκτός από εδώ».

Εξάλλου, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι στην παρούσα συγκυρία, η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους είδαμε και εδώ πως προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες στην αγωνία του ελληνικού λαού».

Τέλος, σημείωσε ότι «χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των φτωχών και των αδικημένων θα είναι σκληρό, πιο σκληρό απ' ότι με τη συμφωνία».