Σφοδρή κόντρα είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Δημόσια Διοίκηση.

Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος ανέφερε πως η ιδιαίτερη συζήτηση που γίνεται απόψε, «δεν είναι δυνατό να γίνεται κολυμπήθρα του Σιλωάμ για πολιτικές άκρως επώδυνες που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια απέναντι στον ελληνικό λαό». Όπως είπε ο κ. Βούτσης, «καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το έργο του» - παρατήρησε ωστόσο απευθυνόμενος προς τον Κ. Μητσοτάκη, πως η Πολιτεία του τελευταίου χαρακτηρίστηκε από απολύσεις, διαθεσιμότητες και από επιλογές εκτός του νόμου Ραγκούση, από οργανογράμματα που δεν σχετίζονται με μεταρρυθμίσεις.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το έργο μου» ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος εξορθολογισμό δομών, τον περιορισμό των θέσεων ευθύνης, τις πολιτικές της «πραγματικής αξιολόγησης», το νομοσχέδιο για τους γενικούς διευθυντές, τον εξωστρακισμό των επίορκων της δημόσιας διοίκησης «που σήμερα επαναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος» - και ζήτησε «να είμαστε πολύ προσεχτικοί στον επιμερισμό του κόστους της προσπάθειας» κατηγορώντας τον κ. Βούτση ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να διορίζει τους κομματικούς της φίλους.