Διχασμένος εμφανίζεται ο γαλλικός τύπος σήμερα το πρωί καθώς αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της συμφωνίας που ψηφίστηκε χθες τη νύχτα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

«Ο Τσίπρας υπερασπίζεται μπροστά στο ελληνικό Κοινοβούλιο μια επικρινόμενη συμφωνία» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχετικά με την ψηφοφορία που διεξήχθη χθες τη νύχτα στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της συμφωνίας. Η εφημερίδα τονίζει στις στήλες της πως ο Τσίπρας ήταν να θέσει σε ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο το πακέτο μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, η «Le Monde» υπενθυμίζει πως σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, τα πλούτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας παραμένουν άθικτα έχοντας μόνο έναν εθελοντικό ρόλο. 

«Η συμφωνία για την Ελλάδα δημιουργεί ήδη αμφιβολίες» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Le Figaro». Τέσσερις μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των μελών της ευρωζώνης όπου είχε απομακρυνθεί η υπόθεση ενός Grexit, οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, σε αντίθεση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που την υπερασπίστηκε χθες τη νύχτα μπροστά στην ελληνική Βουλή.