Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ χαιρέτισε την υιοθέτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Είναι η αρχής της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, κάτι που μετά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες είναι απολύτως απαραίτητο», δήλωσε ο Ζέεχοφερ μιλώντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή, ο πρόεδρος του CSU, το αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, επεσήμανε:

«Συστήνω στους φίλους του κόμματός μου και στην παράταξή μας να συμφωνήσουν επισήμως στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα».

Και η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Γκέρτα Χάσελφελτ ζήτησε από το γερμανικό κοινοβούλιο να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό η Ευρώπη να διατηρήσει τη συνοχή της, εκτίμησε η Χάσελφελτ.

«Αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες αποτελεί καλή βάση. Ενισχύονται οι προϋποθέσεις, οι έλεγχοι γίνονται πιο αυστηροί», εξήγησε η ίδια.

Παράλληλα και οι Πράσινοι αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η Ζιμόνε Πέτερ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων μιλώντας στον κρατικό γερμανικό σταθμό WDR είπε:

«Φυσικά αρχικά θα δούμε τι μας προτείνει η γερμανική κυβέρνηση».