Ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Υπό αυτήν την έννοια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» είπε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη διεξαγωγή εκλογών και σημείωσε: «Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις».
 

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι υφίσταται «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε και αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».