Βούτσης: Εκλογές το φθινόπωρο

Βούτσης: Εκλογές το φθινόπωρο

Ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Υπό αυτήν την έννοια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» είπε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη διεξαγωγή εκλογών και σημείωσε: «Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις».
 

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι υφίσταται «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε και αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο