Για μια ιστορική ψηφοφορία που κράτησε την πατρίδα όρθια έκανε λόγο ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ,

Τόνισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μια γροθιά όλοι μαζί, στηρίξαμε μία πολύ δύσκολη συμφωνία, με πολύ σκληρά μέτρα, αλλά που θα είναι με το τριετές πλαίσιό της, η οριστική λύση για να βρει ομαλούς δρόμους η οικονομία της Ελλάδας και για να ξαναβγεί με φιλόδοξες απαιτήσεις στις αγορές».

Προσέθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος και όλοι εμείς, υποσχεθήκαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια του Σόιμπλε να πετάξει την πατρίδα μας στα βράχια και να μας βγάλει από την Ευρώπη και το ευρώ. Αντισταθήκαμε στο πολιτικό πραξικόπημα που εξυφαίνετο επί πέντε μήνες και κορυφώθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».

Ο κ. Κουίκ εκτίμησε ότι κατέστη «προφανέστατος ένας από τους στόχους του σκληρού συστήματος που ποδηγετεί την Ευρώπη: Να καταστήσει παρένθεση τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου», τονίζοντας ότι «δεν το πέτυχαν».

Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «μέσα σε αυτό το απίστευτο κλίμα των εκβιασμών που δεχόταν επί 17 ώρες, έβαλε πάνω απ' όλα τη λογική ότι μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μία καταστροφική συμφωνία».

Επισήμανε δε, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήξερε τα διάφορα “ρεύματα” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το συμφέρον της πατρίδας, πάνω από τα συμφέροντα του κόμματός του», καθώς και ότι «το ίδιο έπραξε και ο Πάνος Καμμένος που προέταξε την Ελλάδα, έναντι των όποιων αντιδράσεων κάποιων οπαδών μας».

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Ο ELA θα αρχίσει να δίνει ρευστό στις ελληνικές τράπεζες, θα πάρουμε τα λεφτά-γέφυρα για να καλύψουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουμε κλείσει την οριστική τριετή συμφωνία».

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από το «όχι» του κ. Βαρουφάκη, λέγοντας «ήταν ο επικεφαλής στη διαπραγμάτευση της πατρίδας μας. Ήταν εκείνος ο οποίος κάθε τόσο κατήγγειλε τον Σόιμπλε και τα σχέδιά του να διαλύσει την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «επί της ουσίας ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε υπέρ αυτής της μεθόδευσης που κατηγορούσε».

«Είναι σαφές ότι στη συνείδηση των πολιτών υπάρχει η απορία με ποιο τρόπο μπορεί να παραμείνουν στην κυβέρνηση εκείνοι οι οποίοι με το όχι διατύπωσαν αντίθεση στη νομοθέτηση για κυβερνητική διαχείριση των δύσκολων μέτρων», αναρωτήθηκε ο κ. Κουίκ, καταλήγοντας: «Βεβαίως, η σχετική πρωτοβουλία για ανασχηματισμό είναι απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού».