«Κυβέρνηση που στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόσει μνημόνια» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Λεουτσάκος, ο οποίος ψήφισε «όχι» στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει γρήγορα «να αλλάξει ρότα, να πάρει πίσω μνημόνια, συμβάσεις ιδιαίτερα αυτού του τύπου».

«Δεν θα μείνουμε θεατές. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Θεωρούμε ότι κυβέρνηση που στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόσει μνημόνια και αυτό θα έχουμε και στην πορεία σύντομα να το συζητήσουμε» τόνισε.

Χαρακτήρισε τους εταίρους ως «οικονομικούς δολοφόνους», ενώ μίλησε και πάλι για εκβιασμό του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στο ευρώ είπε ότι «ένα νόμισμα το επιλέγεις για να βελτιώνεις το βιοτικό επίπεδο του λαού σου» και ότι «έχει γίνει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού» και υπογράμμισε:

Εγώ λέω καμία θυσία για το ευρώ. Δεν μπορεί στο όνομα του ευρώ να κλέβουν τα ευρώ του κόσμου.

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι εκκρεμεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εκτίμησε ότι μπορεί να δώσει λύση έξω από τα μνημόνια.

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνεδρίου ανέφερε ότι δεν έχει καταλήξει για το εάν τάσσεται υπέρ αυτού.