Να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δήλωσε πως επιθυμεί ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Νωρίτερα, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο τόνιζε ότι η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων μιας πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων είναι «μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», προσθέτοντας ότι «προχωράμε βήμα-βήμα, έγινε μια αρχή που συμβάλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη». 

Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως προειδοποίησε εναντίον οποιουδήποτε εμποδίου στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που θα έφερναν εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit. «Εάν οι μεταρρυθμίσεις αργοπορήσουν, αυτό θα ξαναγίνει μια πιθανότητα. Είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά» σε αυτό (σ.σ. στο Grexit), σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.