Ένα εικοσιτετράωρο μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και σε άλλα κράτη της Ευρωζώνης, το ελληνικό ζήτημα συνεχίζει να απασχολεί τον γαλλικό τύπο με το ίδιο ενδιαφέρον καθώς όλη η Ευρώπη κρέμεται πλέον από τα χείλη… της Ελλάδας! 

«Ο Τσίπρας υιοθέτησε την ευρωπαϊκή συμφωνία… χάρη στην αντιπολίτευση» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχετικά με την συνεδρίαση και την ψηφοφορία της ολομέλειας στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς 124 βουλευτές του Σύριζα ψήφισαν ‘’Ναι’’ στη συμφωνία.

Αναφορά στην αύξηση του ELA για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Le Figaro» ύστερα από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για χορήγηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόσθετης ρευστότητας 900 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. 

Ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «L’Humanité» εστιάζει στο «πως οι Έλληνες σκέφτονται να συνεχίσουν την αντίστασή τους» τονίζοντας στο πρωτοσέλιδό της τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε πως «Δεν έχουμε χάσει τη στήριξη της κοινωνίας».