Μέρκελ: Δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα - Ψηφίστηκε η συμφωνία από τη γερμανική Βουλή

Μέρκελ: Δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα - Ψηφίστηκε η συμφωνία από τη γερμανική Βουλή

Αιχμηρή για την ελληνική κυβέρνηση ήταν η τοποθέτηση της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στην γερμανική Βουλή για την ελληνική συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική συμφωνία πρέπει να περάσει από την Βουλή της Γερμανίας και μέχρι στιγμής υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Όπως σημείωσε η κυρία Μέρκελ, «Η νέα κυβέρνηση συνάντησε άλλες 18 κυβερνήσεις με τις οποίες είχε διαφορές ωστόσο βρέθηκε κοινός τόπος».

Όπως εξήγησε: Στόχος είναι η Ελλάδα να παρείμεινει στην Ευρωζώνη και να είναι ενωμένη η Ευρώπη. Αν χάσουν οι δυνάμεις της Ευρωζώνης, αν αλλάξουν οι κανόνες, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοπικές εκλογές. 

Είμαστε η κοινότητα της ευθύνης. Να μην οδηγηθούμε σε άλλες αποτυχίες. Μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ κατεστράφηκε η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα μονομερώς διέκοψε τις συζητήσεις και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα αυτού ήταν μόνο να συνθλίψει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε τώρα. Για να διορθωθεί η κατάσταση. Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογη. Η εναλλακτική ήταν το χάος. Η Ελλάδα δεν ήθελε να βγει από το ευρώ.

Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι σκληρή και έχει δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις, ωστόσο πρέπει να γίνουν, όπως έγιναν σε άλλες χώρες, διεμήνυσε η κυρία Μέρκελ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ διαφώνησε με το κούρεμα του χρέους.

Η συμφωνία με την Ελλάδα καθιστά ξεκάθαρο ότι ένα κούρεμα στο ελληνικό χρέος δεν μπορεί να γίνει. Η Ελλάδα πάντως είναι έτοιμη να εργαστεί με τους τρεις θεσμούς.  O κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές με δύο υποσχέσεις. Να βάλει τέλος στη λιτότητα και την Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούν να υπάρξουν και τα δύο.

 

Περίπου στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, η Γερμανική Βουλή υπερψήφισε με 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων το ελληνικό πρόγραμμα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο