Να δοθεί μια οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα ζήτησε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ολομέλειας για την επικύρωση της ελληνικής συμφωνίας. 

Όπως είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.Το ζήτημα είναι ένα ενιάιο νόμισμα για ολόκληρη την ευρωζώνη, είπε και πρόσθεσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες είχε μια πολύ δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία.

Ο Σόιμπλε απέρριψε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Ένα κούρεμα απαγορεύεται από τη νομοθεσια της ευρωζώνης. Πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο πιο ρεαλιστικό», είπε χαρακτηριστικά. 

«Δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του χρέους. Χωρίς κούρεμα χρέους, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα πήγαινε καλά, τα δύο προγράμματα βοήθειας δεν είχαν αποτύχει πριν τους τελευταίους έξι μήνες».

Ωστόσο τώρα όπως είπε, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύσκολη δουλειά, αφού όπως εξήγησε χωρίς κούρεμα το τρίτο πρόγραμμα θα είναι ακόμα πιο επώδυνο από τα προηγούμενα.

Για ακόμα μια φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και επανέλαβε πως εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, θα το σεβαστούμε, όμως η συμμετοχή σημαίνει ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται.