current views are: 1

17 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση10:34

Τσίπρας στην Πυροσβεστική: Έκκληση για ψυχραιμία – Σε επιφυλακή στρατός και αεροπορία (Βίντεο)

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  

Δημοσίευση 10:34’
αρθρο-newpost

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραματοποίησε καναντέρ που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λακωνία.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους επιτελείς στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου.  

Στη  συνέχεια μετέβει στο κέντρο πολιτική προστασίας της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για να ενημερωθεί, για τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη κυρίως αυτό στη Λακωνία και αυτό στον Καρέα

Μετά την ενημέρωση του και στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «ενημερώθηκε για όλα τα μέτωπα και τα δύο μεγάλα σε Λακωνία και Καρέα αλλά και για ακόμη τέσσερα μικρότερα», ενώ πρόσθεσε πως όλες οι «δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και οι δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τα μέτωπα». 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει και η αεροπορία και ο στρατός στα μέτωπα ενώ όπως ενημέρωσε θα συνδράμουν και δύο σινουκ από την Ελευσίνα και ακόμη δύο ελικόπτερα από τη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για ψυχραιμία και εθελοντική συμπεριφορά όπου επιτρέπεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Σχετικά με τους δύο χεριστές των καναντέρ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση και στα ΜΜΕ να χειριστούν το θέμα με ψυχραιμία ενώ ενημέρωσε πως ο αρμόδιος αξιωματικός θα ενημερώνει με εγκυρότητα κάθε δύο ώρες για την εξέλιξη των πυρκαγιών. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως έγινε επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για τη συνδρομή και ανάλογο αίτημα θα αποσταλεί και σε άλλες χώρες εαν χρειαστεί.  

Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε πως το βράδυ θα υπάρξει σύσκεψη με τη δική του συμμετοχή, για νεώτερη ενημέρωση, αλλά και για να συζητηθούν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών. 

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού


σχετικα αρθρα