current views are: 1

17 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση15:47

Εν αναμονή του ανασχηματισμού – Ο νέος υπουργός Εργασίας και ο αντικαταστάτης του Λαφαζάνη

Στην τελική ευθεία μπήκε ο ανασχηματισμός με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από λεπτό σε λεπτό από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Στην τελική ευθεία μπήκε ο ανασχηματισμός με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από λεπτό σε λεπτό από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην τελική ευθεία μπήκε ο ανασχηματισμός με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος είχε προγραμματιστεί για νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο πήρε παράταση λόγω των δραματικών εξελίξεων με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε πολλά μέτωπα της Ελλάδας. 

Τα σενάρια είναι πολλά για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, ενώ τα τελευταία λεπτά σημειώνονται πολλές καραμπόλες. Εκτός κυβέρνησης μένει, όπως όλα δέιχνουν, ο Γαβιήλ Σακελλαρίδης. Στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου μπαίνει η Όλγα Γεροβασίλη

 Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αρχικώς προτάθηκε στον Αλέξη Μητρόπουλο το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται ότι «κλειδώνει» για τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «παίζει» το όνομα του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Ο Νίκος Βούτσης παραμένει, εκτός απροόπτου στον υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν έχει λυθεί το ζήτημα της Προέδρου της Βουλής, θέση στην οποία ήθελαν να τοποθετήσουν τον κ. Βούτση.

Για τη στελέχη του οικονομικού επιτελείου και συγκεκριμένα τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη, φαβορί είναι ο αντιπρόεδρος των εφορικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ κρούση έγινε και στον καθηγητή Οικονομικών Χαράλαμπο Γκότση.

Για το Άμυνας συζητήθηκε έντονα ο Γιώργος Βαρεμένος αλλά περισσότερες πιθανότητες έχει ο Δημήτρης Βίτσας για τη θέση του Κώστα Ήσυχου.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενδέχεται μένει εκτός κυβέρνησης και πιθανότατα το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης θα απορροφηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

 

 

 


σχετικα αρθρα