Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα. Το στοίχημα το μεγάλο είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Ο διάλογος της κ. Γεροβασίλη με τους δημοσιογράφους:

Ο. Γεροβασίλη: Οι στιγμές είναι δύσκολες. Η δουλειά μας θα μετρηθεί. Είναι κρίσιμες οι ημέρες, είναι κρίσιμη η περίοδος για τη χώρα, για αυτό τα λόγια είναι φτωχά αυτόν τον καιρό και ειδικά σήμερα. Πολλοί συμπολίτες μας πλήττονται πραγματικά και από τις πυρκαγιές. Νομίζω ότι είναι η ώρα, το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, ώστε να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση: Εκτιμάτε ότι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα βοηθήσει στο εσωτερικό μέτωπο που είχε δημιουργηθεί;

Ο. Γεροβασίλη: Η δουλειά των υπουργών, της κυβέρνησης, είναι μετρήσιμη στο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Το περιμένατε;

Ο. Γεροβασίλη: Να πω ναι, θα πω ψέματα.

Ερώτηση: Για σας ποια είναι η πρόκληση αυτή τη στιγμή, με επώδυνα μέτρα, πρέπει να περάσουν;

Ο. Γεροβασίλη: Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα. Το στοίχημα το μεγάλο είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

Ερώτηση: Κάποιοι λένε ότι είναι κυβέρνηση μικρής διάρκειας, άλλοι λένε ότι μπορεί να κρατήσει περισσότερο.

Ο. Γεροβασίλη: Αυτό θα φανεί. Δεν μπορούμε να το προβλέψουμε σήμερα. Οι συνθήκες διαμορφώνονται καθημερινά, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, τα δεδομένα πυκνά και από την εξέλιξή τους θα φανεί.

Ερώτηση: Το briefing θα συνεχιστεί;

Ο. Γεροβασίλη: Νομίζω ναι.