Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
 
Δεν έχουν σκοπό στο ΠΑΣΟΚ να αφήσουν τον κύριο Τσίπρα να αλωνίζει λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία και τον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον καθώς πιστεύουν πως ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καθαρό τι ακριβώς θέλει να κάνει.
 
Οι περισσότεροι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, με βάση τις επιλογές του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό και πιστεύουν πως ο κύριος Τσίπρας προετοιμάζει προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ή απειλεί την κοινοβουλευτική του ομάδα πως θα το πράξει. Μάλιστα κάποια στελέχη του κόμματος έλεγαν πως
"ο ανασχηματισμός του Τσίπρα μοιάζει με τον πρώτο ανασχηματισμό του Γιώργου. Τότε ο Γιώργος έκανε ανασχηματισμό για να βγάλει από την κυβέρνηση την Κατερίνα Μπατζελή για λόγους που ακόμη και τώρα δεν γνωρίζουμε. Τώρα ο Τσίπρας έκανε ανασχηματισμό για βγάλει από την κυβέρνηση την Αριστερή Πλατφόρμα, αν και τώρα γνωρίζουμε τους λόγους".
 
Στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν καμία διάθεση μεταρρύθμισης και φοβούνται πως ακόμη και αν υπογραφεί η συμφωνία δεν υπάρχει διάθεση εφαρμογής από την κυβέρνηση Τσίπρα. Παραδέχονται πάντως οι περισσότεροι πως ο κύριος Τσίπρας βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία και πως αυτή την στιγμή είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού , αν και δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου όταν εξελέγη είχε μεγαλύτερη επιρροή από τον Τσίπρα την απώλεσε μέσα μόλις ενάμιση χρόνο από την ώρα που υπέγραψε μνημόνιο.
 
Παράλληλα συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με κινήσεις και στελέχη που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς με σκοπό να εκκινήσουν οι συζητήσεις για το πως θα μπορούσε ο χώρος αυτός να κατέβει υπό μία ομπρέλα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη υπολογίζουν πως οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης και υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος τα μικρά κόμματα να συντριβούν.
 
Στην προσπάθεια θα ενταχθούν και οι μόνες ουσιαστικά ψύχραιμες φωνές που ακούστηκαν στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα και προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας . Εκεί θα δώσουν μεγάλη βάση από την στιγμή που πιστεύουν πως οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι βασικοί σύμμαχοι της χώρας.