current views are: 4

19 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση07:09

Φίλης: Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές, υπάρχει πολιτικό θέμα

Θέμα εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε και αφού πρώτα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Δημοσίευση 07:09’
αρθρο-newpost

Θέμα εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε και αφού πρώτα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Θέμα εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε και αφού πρώτα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

Ο κ. Φίλης εξήγησε ότι «όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα. Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15-20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας».

Και πρόσθεσε: «Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες δεν βοηθά τα συμφέροντα του πολίτη. Υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης. Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματός και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε».

«Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής και ο ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Τώρα η πλειοψηφία θα οδηγήσει τη χώρα για τρίτη φορά στις κάλπες μέσα σε 9 μήνες κι αυτό το λένε πολιτική σταθερότητα… Ο παραλογισμός έχει και κάποια όρια» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ ζήτησε διακομματική συνεννόηση σε νομοσχέδια όπως την Παιδεία και αυτό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

«Η χώρα έχει αποφύγει προσωρινά το Grexit» προειδοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα, ωστόσο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των εσωτερικών ανακατατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η βουλευτής. 

Για το θέμα των εκλογών, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη εξήγησε ότι «οι εκλογές θα βάλουν πάλι την ελληνική οικονομία στο ψυγείο, ενώ η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».


σχετικα αρθρα