«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό να γίνει στην ευρωζώνη, όμως η Γερμανία μπορεί να συζητήσει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων στήριξης που έχει λάβει η χώρα μας, και μείωση των επιτοκίων τους, όπως δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για ελάφρυνση του χρέους.

Σε προδημοσιευμένο τμήμα συνέντευξής της στην Tagesschau, η κυρία Μέρκελ σημείωσε πως στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα η Γερμανία αποφάσισε να μην διαλέξει την επιλογή του Grexit, παρά το γεγονός ότι «βρισκόταν στο τραπέζι». Η κυρία Μέρκελ στάθηκε στο γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει πλέον την κοινοβουλευτική εντολή ώστε να διαπραγματευτεί γρήγορα ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Υπογράμμισε όμως πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για τα προβλήματα, καθώς έχουν καθυστερήσει πολύ στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Τέλος, η καγκελάριος διέψευσε από την πλευρά της τις εικασίες περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λόγω διαφωνιών που είχε αναφορικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, σχολιάζοντας με νόημα: «Κανείς δεν έχει ζητήσει από εμένα να παραιτηθεί».