current views are: 2

19 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση17:41

Η απάντηση της Νάντιας Βαλαβάνη για τα 200.000 ευρώ

Την δική της απάντηση σε σκληρούς τόνους έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη ​για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οποία η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών παραδέχεται με δήλωσή της ότι «λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών “σήκωσε” 200.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο».

Δημοσίευση 17:41’
αρθρο-newpost

Την δική της απάντηση σε σκληρούς τόνους έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη ​για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οποία η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών παραδέχεται με δήλωσή της ότι «λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών “σήκωσε” 200.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο».

Την δική της απάντηση σε σκληρούς τόνους έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οποία η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών παραδέχεται με δήλωσή της ότι «λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών “σήκωσε” 200.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο».

Σε ανακοίνωσή της η Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι η μητέρα της διαχειρίζεται μόνη της τα οικονομικά της, ότι δεν είχε και δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, ότι δεν συμμετέχει στις τραπεζικές της κινήσεις και δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές.

Ζητεί επίσης την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη

«Αναγκάζομαι να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δε θα ‘πρεπε να μιλάει κανείς ποτέ: Για τα οικονομικά ενός τρίτου προσώπου, όπως είναι η μητέρα μου. Με αναγκάζει η αθλιότητα των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έγιναν τσουνάμι το Σαββατοκύριακο. Με  αποκορύφωμα, αλλά όχι μόνο, το πεντασέλιδο (!) αφιέρωμα του «Πρώτου Θέματος» σ’  εμένα και στην πατρική μου οικογένεια. Με  «πονηρό» πηχιαίο τίτλο πάνω από γιγαντοφωτογραφία μου, στην οποία μέσω μοντάζ φαίνεται να μελετώ εμβριθώς το «πόθεν έσχες» μου του 2012, «Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ» – και, με πολύ μικρότερα γκρι γράμματα, «Ομολογία της μητέρας Βαλαβάνη ενώ η κόρη υπουργός θα πάγωνε τις θυρίδες».

Θεωρώ δυστύχημα ότι βρίσκομαι αναγκασμένη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι ξέρουν τη μητέρα μου, συμπεριλαμβανομένων και διευθυντών αρκετών τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Ηράκλειο: Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Δεν είμαστε, η αδερφή μου κι εγώ, συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Το δημοσίευμα διανθίζει μάλλον την τελευταία από τις τρεις ερωτήσεις του κ. Λ. Αυγενάκη στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό: Ξεκίνησε «φωτογραφίζοντας» με και περιγράφοντας πως, την Πέμπτη 25.6.2015, δύο εικοσιτετράωρα πριν γυρίσει αιφνιδιαστικά – για όλους μας – ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ανακοινώσει το «σπάσιμο» των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα και τέσσερις μέρες πριν τα capital controls, «ανάγκασα» τηλεφωνικά το διευθυντή υποκαταστήματος της «Εθνικής» στο Ηράκλειο να σπάσει δική μου προθεσμιακή κατάθεση και να στείλει τα χρήματα με τραπεζικό υπάλληλο (!) σε «συγγενικό σπίτι» μου στο Ηράκλειο. Στην τρίτη, πλέον, ερώτηση φωτογραφίζει τη μητέρα μου («συγγενικό πρόσωπο») ως αυτή που εισέπραξε τα 200.000, διατηρώντας ωστόσο την αναφορά στον «εξαναγκασμό» του διευθυντή μετά από δικό μου τηλεφώνημα. 

Στο πολυσέλιδο «αφιέρωμα» του «Π.Θ.» το τηλεφώνημα μου στο διευθυντή έχει εξαφανιστεί. Διανθίζονται, ωστόσο, με γλαφυρό τρόπο, μετά από υποτιθέμενο ρεπορτάζ (;) της εφημερίδας – τι να έχει απογίνει άραγε το τραπεζικό απόρρητο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της «Εθνικής»; -, τα βασικά στοιχεία των ερωτήσεων Αυγενάκη. Έτσι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η μητέρα της υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της όταν την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τα χρήματα για να της τα δώσουν και θα χρειαζόταν μια-δυο μέρες να τα συγκεντρώσουν, ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα τονίζοντας ότι «θα το πω στην κόρη μου…», ότι οι υπάλληλοι του καταστήματος τρομοκρατήθηκαν (!!) και φρόντισαν ώστε δύο μέρες πριν από την επιβολή των capital controls να μεταφέρουν οι ίδιοι (!) τα χρήματα σπίτι της, πράγμα μοναδικό στα τραπεζικά χρονικά κλπ, κλπ. Το δημοσίευμα συμπεραίνει ότι η ενέργεια αυτή της μητέρας μου συνδέεται με την παραίτηση μου απ’  την κυβέρνηση, αν κι η ίδια επιχείρησα ν’  αποστασιοποιηθώ προσποιούμενη ότι οι σχέσεις μας είναι «παγωμένες».

Η αλήθεια είναι ότι: Η μητέρα μου είχε σπάσει και  εισπράξει προθεσμιακή της κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ ημέρα μεν Πέμπτη, αλλά την προηγούμενη Πέμπτη, 18.6.2015. Τότε δηλαδή που συνθέταμε στην κυβέρνηση την πρόταση των 46 σελίδων, ώστε να κατατεθεί στο τραπέζι τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, για να χαρακτηριστεί από τους δανειστές ως «καλή βάση για συζήτηση», μακριά απ’  οποιεσδήποτε σκέψεις για capital controls. Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 17.6.2015, ο λογιστής της μητέρας μου ενημέρωσε το διευθυντή της τράπεζας ότι πελάτισσα του ήθελε 50.000-100.000 την επομένη. Ο διευθυντής απάντησε ότι την επομένη θα είχε χρηματαποστολή, άρα να περάσουν όποια ώρα ήθελαν. Έτσι την Πέμπτη 18.6.2015 η μητέρα μου πήγε στην τράπεζα συνοδευόμενη από λογίστρια και παρέλαβε το ποσόν που ζήτησε μέσα σε 10-15 λεπτά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα – παρουσία του λογιστή της, ο οποίος  τη συνόδευσε πίσω στο σπίτι. Φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίκληση στην «κόρη της την υπουργό».

Για όλα τα παραπάνω δεν είχα ιδέα και λόγω και της  εξαιρετικά αραιής επικοινωνίας μας: Πριν απ’ όλα λόγω του δικού μου φόρτου εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα κι έχω εξαιρετικές σχέσεις με τη μητέρα μου. Όταν υπέβαλα την παραίτηση μου, όμως, τη Δευτέρα πρωί, 13.7.2015, ένα 24ωρο πριν την πρώτη ερώτηση Αυγενάκη, δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε απ’  αυτά.

Νιώθω επίσης υποχρεωμένη να καταγγείλω, και να ζητήσω να κατεβεί άμεσα, την εξοργιστική λεζάντα σε φωτογραφία με τη μητέρα μου σε κοινό τραπέζι, που δημοσιεύτηκε χθες στην iefimerida, «Η Ν.Β. με τη μητέρα της τότε που δεν της …μιλούσε», διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες ότι προέρχεται από εκδήλωση στο Ηράκλειο 20 μέρες πριν. Μόνο που στη φωτογραφία φορώ τυρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τον περασμένο Νοέμβρη, που πέθανε ο σύντροφός μου. Και έχω να βρεθώ στην Κρήτη από πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο. Όσο για τη φωτογραφία, από την οποία έχει «κοπεί» ο άντρας μου, είναι από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Γαλήνης τον Δεκαπενταύγουστο του 2012…

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται γνωστό ότι συμμετείχα σε σχέδιο του «Αριστερού Ρεύματος» – για τους συντάκτες δεν έχει φυσικά καμιά σημασία ότι ήμουν ανέκαθεν ανένταχτη στο ΣΥΡΙΖΑ – για κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας και είχα αναλάβει τμήμα του, τη ληστεία των θυρίδων και στη συνέχεια την κατάσχεση και ό,τι χρημάτων είχε ο κόσμος επίσης στα σπίτια του. Όντως, με την ανοησία δε μπορεί να βρει εύκολα άκρη κανείς, ειδικά όταν είναι εκπορευόμενη.

Ζητώ για μια ακόμα φορά την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου. Να χυθεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τερματιστεί η συκοφαντία και ο κανιβαλισμός.

Δηλώνω για μια ακόμα φορά πως ό,τι διαθέτω σε καταθέσεις βρίσκεται μέσα στη χώρα, «μπλοκαρισμένο» στις τράπεζες, όπως και των υπόλοιπων ανθρώπων.

Δηλώνω για μια ακόμα φορά ότι  παραιτήθηκα  για λόγους πολιτικούς. Κι η λάσπη, που ξέρουν καλά όσοι τη χειρίζονται πως τελικά «κολλά» ό,τι κι αν πεις ή κάνεις, έχει να κάνει με την σε εξέλιξη επιχείρηση δαιμονοποίησης της στάσης  κυβερνητικών βουλευτών, που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία. Πρόκειται για επιχείρηση που στρέφεται συνολικότερα ενάντια στην κυβέρνηση, ενώ εκπορεύεται από τους γνωστούς κύκλους: Τους υπερασπιστές ό,τι αθλιοδέστερου πολιτικά και οικονομικά διαδραματίστηκε στη χώρα μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Όλοι όσοι επιτρέπουν να τους χειραγωγούν, ας σκεφτούν αυτό που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω: Η διαφθορά δεν είναι ο φυσιολογικός τρόπος συνύπαρξης των ανθρώπων.» 


σχετικα αρθρα