Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας για την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια καθώς και από την ίδια την ελληνική Βουλή, ο γαλλικός τύπος συνεχίζει να εστιάζει το ενδιαφέρον του στο κοινώς γνωστό πλεόν ελληνικό ζήτημα, εκφράζοντας μια ανησυχία για την εφαρμογή των μέτρων που ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. 

«Ισχυρή αλλά και επεκρινόμμενη, η Γερμανία υποστηρίζει το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα» γράφει σήμερα το πρωί στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα ''Le Figaro'' αναφερόμενη στην υπερψήφηση της συμφωνίας για την Ελλάδα από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Η εφημερίδα τονίζει πως αν και 439 γερμανοί βουλευτές παραχώρησαν στην Καγκελάριο τη δύναμη να διαπραγματευτεί το σχέδιο ενίσχυσης της Ελλάδας που ξεπερνά τα 80 δισ, ωστόσο  όλοι οι βουλευτές της δεν ακολούθησαν τη γραμμή του κόμματος καταψηφίζοντας τη συμφωνία. 

«Ελλάδα: οι τράπεζες ξανανοίγουν, η αύξηση του ΦΠΑ τίθεται σε ισχύ» γράφει σήμερα το πρωί η εφημερίδα ''Le Monde'' σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα εισέρχεται σε μια εβδομάδα υψηλού κινδύνου με δύο μεγάλες δοκιμασίες που την περιμένουν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου τόσο για την οικονομία της χώρας όσο και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς προβλέπεται η επαναλειτουργία των τραπεζών αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% σε πολλά αγαθά και υπηρεσείες.