current views are: 2

20 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση07:06

Κατρούγκαλος: Είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση

Θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Δημοσίευση 07:06’
αρθρο-newpost

Θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘‘L’Humanité”, o νέος Υπουργός Εργασίας,αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο συνδυασμό μιας αριστερής πολιτικής με ένα βαρύ μνημόνιο. 
 
 ”Δεν νομίζω ότι οι πολιτικές διαφορές που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες εντός του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν ανυπέρβλητες εντάσεις στο κόμμα μας. Σε προσωπικό επίπεδο, κατανοώ απολύτως την επιλογή των φίλων μου, αλλά πιστεύω επίσης πως πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, και για τον λόγο αυτό ο ανασχηματισμός ήταν υποχρεωτικός” ανέφερε ο νέος Υπουργός Εργασίας σχετικά με τις εσωκομματικές διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ 
 
”Σε πρακτικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, και το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι πως θα είμαι ένας Υπουργός Εργασίας της αριστεράς” τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας πως ”σίγουρα θα υπάρξουν περιορισμοί σε ορισμένους τομείς, αλλά είμαστε και θα παραμείνουμε μια αριστερή κυβέρνηση. Είναι μια ευκαιρία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις ιδέες μας της αριστεράς και να της φέρουμε σε αντιπαράθεση με εκείνες που, τα τελευταία 5 χρόνια, νομοθέτησαν σε βάρος των εργαζομένων και έριξαν τη χώρα σε κατάσταση φτώχειας”. 
 
Ο Υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ωστόσο πως ”πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια τελική συμβιβαστική λύση στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη. Πρέπει να εξαντλήσουμε τα εναπομείναντα περιθώρια διαπραγμάτευσης. Δεν θα κάνουμε διακοπές. Τεχνικά θέματα θα είναι και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη βδομάδα στις Βρυξέλλες”. 
 
Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το τι θα απογίνει με την ΕΡΤ και αν θα αναγκαστούν να την κλείσουν ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ”Ούτε η ελληνική δημόσια τηλεόραση, ούτε οι καθαρίστριες που έχουν επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών, ούτε όλοι όσοι προσλήφθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες τους τελευταίους 10 μήνες δεν θα ξαναβρεθούν άνεργοι. Θα στηριχθούμε σε ένα κείμενο που υπενθυμίζει πως, μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, υπήρχε η δυνατότητα επαναπρόσληψης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Προσλάβαμε 5.000 άρα παραμένουν 10.000 κενές θέσεις”. 
 
Καταλήγοντας, ο νέος Υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως ”Έχουμε μια συμφωνία που τείνει να οριστικοποιηθεί με την ελβετική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να μάθουμε ποιοι πλούσιοι Έλληνες πολίτες έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία”, τονίζοντας πως ”είναι ένα από τα λίγα σημεία που συμφωνούμε με τη Γερμανία”. 

σχετικα αρθρα