Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα χαρακτηρίζεται η μεθαυριανή ψηφοφορία με το Μαξίμου να προσδοκά την συμπλήρωση τουλάχιστον 120 «ναι» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Ειδάλλως κι εφόσον δεν υπερπηδηθεί ο πήχης των 120 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να επιταχύνει χωρίς καθυστέρηση τις εξελίξεις επισπεύδοντας ακόμη και τις εκλογές. Κι αυτό διότι δεν θα διαθέτει πια τον αριθμό-κλειδί που επιτρέπει σε μία κυβέρνηση συνταγματικά να νομοθετεί. Ως εκ τούτου καταβάλλονται προσπάθειες να πειστούν κάποια από τα παρών της τελευταίας ψηφοφορίας επί των προαπαιτούμενων να μετατραπούν σε «ναι» προκειμένου η κυβέρνηση να διαφύγει τον κίνδυνο ή ακόμη και να συμπληρώσει κι άλλες πιθανές απώλειες υπέρ του «όχι». 

«Όλα είναι ανοιχτά, όλα είναι πάνω στο τραπέζι κι όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της ψηφοφορίας της Τετάρτης» επιβεβαιώνει αρμόδια κυβερνητική πηγή στο Newpost αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Στο Μαξίμου φοβούνται πιθανές διαρροές από νομικούς και βουλευτές της επαρχίας που θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με τους θιγόμενους από τα νέα μέτρα αγρότες. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη συζητήσει με το επιτελείο του την πιθανότητα να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαρκές συνέδριο μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο επισημοποιώντας την κυριαρχία του στο κόμμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει να αποβάλει από τον ΣΥΡΙΖΑ την Αριστερή Πλατφόρμα Λαφαζάνη και λοιπούς διαφωνούντες, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά στην έξοδο από την Κουμουνδούρου. Το διαρκές συνέδριο γίνεται με έκτακτες διαδικασίες και με σύνεδρους όλους όσοι συμμετείχαν στο τελευταίο τακτικό συνέδριο του κόμματος. 

Εφόσον το συνέδριο πραγματοποιηθεί δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα αφορά ένα ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πειστεί ότι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη.