Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Η  πολιτική έτσι είναι υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές. Πρέπει κανείς να δείχνει αντοχή και στις ευχάριστες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
 
«Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα είμαι νοερά μαζί σας πάντοτε. Την αγάπησα αυτήν την προσπάθεια. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που θα κριθεί από άλλους. Είναι από τα πιο κρίσιμα υπουργεία και από τους πιο κρίσιμους τομείς για τη πορεία της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε πως «φεύγω αλλα συνεχίζω να είμαι παρών. Παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μεσα από τη διαφορετικόυτητα των απόψεων έτσι όπως ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ». 

«Φεύγω διαφωνώντας με μια πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι θεωρώ πως το νέο μνημόνιο θα γίνει μια μικρή παρένθεση και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. 

Ο κ. Λαφαζάνης καλωσόρισε τον Πάνο Σκουρλέτη, για τον οποίο είπε πως «είναι ένας σύντροφος που τον εκτιμώ βαθύτατα είναι αγωνιστής έχει αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».  

Η θέση του υπουργού «είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Έχει απεναντί του μεγάλα συμφέροντα τον πολιορκούν τα συμφέροντα ο Πάνος θα είναι πάνω από τα συμφέροντα και θα προσβλέπει στο δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.  

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να χάσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, και αυτό γιατί όπως είπε γιατί έχει στρατηγική σημασία για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας. 

Σκουρλέτης: Θέλησή μας είναι να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε τον κόσμο από το βάρος της συμφωνίας

Σε δηλώσεις του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής σημείωσε:  

Θέλω να πω πως δεν μιλάμε για αλλαγή κυέρνησης αλλά για αλλαγή σκυτάλης. Εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι οτι οι συσχετισμοί είναι αυτοί που καθορίζουν τη φορά των πραγμάτων τον ρου της ιστορίας και το αποτέλεσμα.

Εξαναγκασμένοι δηλαδή συνεχίζουμε μέσα από τις αντιφάσεις μας. Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε το έργο του για των ρωσικό αγωγό. Το υπουργείο αυτό συμπυκνώνει όλο αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Θα πρέπει όλες οι κινήσεις μας να είναι και να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. «Επίσης μου δόθηκε η δυνατότητα να δω και τις παθογένειες στο υπουργείο Εργασίας. Αναφέρομαι στη μη αξιοποίηση λαμπρού ανθρώπινου δυναμικού και αυτό είναι κάτι που θα επιχειρήσω να διορθώσω στο νέο υπουργείο».

Για την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, ζήτησε χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και ενότητα. «Αν δεν υπήρχε το 62% του όχι τα πράγματα στη χώρα ίσως θα ήταν χειρότερα τώρα» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης και εξέφρασε την ειλικρίνη του εκτίμηση στον κ. Λαφαζάνη για την διαρκή πορεία του στην Αριστερά.