Χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία ζήτησε ο Σκουρλέτης για την ψηφοφορία της Τετάρτης στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Χαμηλούς τόνους και ενωτική διάθεση στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης ζήτησε κατά την παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ενώ χρησιμοποιώντας απόσπασμα από συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας Κ. Τσουκαλά έστειλε μήνυμα ότι «η ερμηνεία όλων των φαινομένων στη βάση του μεταφυσικά ορθού δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να ενεργεί κάποιος πολιτικά».

«Δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά σκυτάλης, βέβαια η σκυταλοδρομία μετατρέπεται σε αγώνα ανώμαλου δρόμου» παραδέχτηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναγνώρισε ότι πολλά έχουν αλλάξει μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση. «Εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι ότι οι συσχετισμοί καθορίζουν το αποτέλεσμα. Εξαναγκασμένοι ως κυβέρνηση, ως χώρα, έχουμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση στο να φέρουμε μία συμφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εμείς» πρόσθεσε.

Σχολίασε ότι η Ευρώπη απομακρύνεται από την έννοια της αλληλεγγύης, παίρνει ολοταχώς αποστάσεις από την έννοια της δημοκρατίας.

Στρατηγικού χαρακτήρα η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

Παραμένει στρατηγικού χαρακτήρα η πολιτική μας για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και των θυγατρικών της σημείωσε  ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΑΠΕΝ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.