Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έγινε σήμερα το πρωί με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και άμεσων δράσεων για τον... χάρτη της διαφθοράς στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής σε όλους τους τομείς. 

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αποφασίστηκε επίσης η άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, η εκπόνηση άμεσα σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Η σύσκεψη έγινε με παρόντες τους: Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τα έσοδα Τρύφωνα Αλεξιάδη, Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλο Πολάκη, Υφυπουργό Δικαιοσύνη για θέματα Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.