Την άμεση ενεργοποίηση όλου του ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου που συντελείται στην αγορά και τη διακίνηση, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αφού ευχαρίστησε την προκάτοχό του Νάντια Βαλαβάνη, τόνισε ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθυνης, της βαρύτητας και της περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη:

Βασική αρχή μου ήταν να λύνω προβλήματα. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τώρα. Αξιοποιούμε ό,τι θετικό υπήρχε την προηγούμενη περίοδο, έχουμε μπροστά μας μάχες. Θα τις δώσουμε όλες με συνολικό σχεδιασμό. 

Επίσης ο νέος αναπληρωτής υπουργός έδωσε δύο ειδήσεις, τόσο για έναρξη σαρωτικών ελέγχων στην αγορά, όσο και για μη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων. «Το πρώτο νέο είναι ότι αμεσα ξεκινούν έλεγχοι σαρωτικοί στις τουριστικές περιοχές, στην διακίνηση, σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Όπως τόνισε : «Η δευτερη μεγαλη μάχη είναι το θέμα των φορολογικών δηλώσεων. Το ξεκαθαρίσαμε. Δεν υπάρχει άλλη παράταση. Από χθες ξεκινάμε τον αγώνα για αυτές τις μάχες. Θα αντιστρέψουμε την δύσκολη κατάσταση και θα δώσουμε την μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Δεν θα αναπαράγουμε παθογένειες του παρελθόντος. Καλω τους συναδέλφους στο υπουργείο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εχω πλήρη συναίσθηση της κατάστασης στο υπουργείο Οικονομικών»