Δεν έρχονται τελικώς αυτήν την Τετάρτη στη Βουλή συνταξιοδοτικό και αγρότες

Σύμφωνα με πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου στην ψηφοφορία της Τετάρτης θα τεθούν προς ψήφιση

Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη και η ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

Η απόσυρση της ψήφισης αυτών σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις καθώς πρόωρες συντάξεις και φορολόγηση αγροτών δεν συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα και στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στη συμφωνία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 13ης Ιουλίου. 

Αυτό επιβεβαίωσε και ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ακόμη ότι τα δύο νομοσχέδια αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.