Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο έλληνας πρωθυπουργός έχουν πει και συνεχίζουν να λένε τα ίδια ψέματα για να καταλάβουν και να διατηρήσουν την εξουσία, υποστηρίζει ο Νικολά Σαρκοζί.

Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του, «Ρεπουμπλικανοί», στη γαλλική Νίκαια, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς τόνισε:

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν την ίδια μέθοδο: ψεύδονται με κάθε κόστος για να κατακτήσουν την εξουσία. Ο ένας είπε ψέματα στους Έλληνες, ο άλλος στους Γάλλους.

Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Ολάντ είχε υποσχεθεί το 2012 να μειώσει την ανεργία και να επαναφέρει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια, ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε στις 13 Ιουλίου μία συμφωνία αντίθετη στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα.

«Ποιον να πιστέψει κανείς; Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο; Ποιος μας προστατεύει;», ανέφερε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος άσκησε κριτική στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, επειδή δέχθηκε «μετά βαΐων και κλάδων» τον κ. Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο, τη στιγμή που, σύμφωνα με τον κ. Σαρκοζί, ο κ. Τσίπρας «ηγείται μιας κυβέρνησης συνεργασίας της Άκρας Αριστεράς και της Άκρας Δεξιάς».